+45 89 34 35 36

Allerførst skal du lægge et budget sammen med din bank eller sparekasse. Det er ikke nok at sikre sig, at huset ikke koster mere om måneden end din nuværende husleje, for der er en del regler for, hvor stort et beløb du må låne og hvor meget du skal have sparet op. Når du sammen med banken har fundet det beløb, du må bruge til husleje, er det en god idé at regne baglæns og tage udgangspunkt i det, ejendomsmæglerne kalder ”ejerudgiften” og et skønnet forbrug af el, vand og varme. Når du kender de beløb, ved du, hvor meget du har råd til at betale i ydelse på dit kreditforenings- og banklån, og dermed kan du regne ud, hvor meget du kan låne. 

Nu, hvor renten stadig er så lav, at det er billigt at låne penge, vil du med denne øvelse finde ud af, at en lav ejerudgift og et flot energimærke giver dig mulighed for at købe et dyrere hus, end du ellers ville have haft råd til.  

Husk altid at få godkendt det konkrete hus-projekt i din bank/Sparekasse og at tage forbehold for din advokats godkendelse af handlen i sin helhed.

 - 30,5 KB

Kirsten Therkelsen kan fortælle dig mere ...